Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

15. svibnja 2011. godine

Slavlje sv. Potvrde

       Novi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić je u nedjelju 15. svibnja 2011. g. na misi u 11 sati u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću podijelio dvadeset osmorici kandidata (pogledaj popis) sakrament sv. Potvrde.

      Za vrijeme svečanog ulaza u crkvu pjevao je mješoviti zbor Pomoćnice kršćana uz pratnju orgulja. Orgulje nisu bile u uporabi preko trideset godina. To su velike jednomanualne orgulje talijanske radionice Tito Tonoli (Brescia), izgrađene 1884.-1886.

      Oca biskupa su na početku misnog slavlja u ime župnika don Marka i gvardijana fra Ivana, u ime ovogodišnjih krizmanika, njihovih roditelja, kumova i cijele župne zajednice pozdravili krizmanici Nika Šabić i Luka Gulin. Uslijedio je biskupov pozdrav i nakon zborne molitve misna čitanja. Prvo čitanje imala je Andrea Grubišić. Pripjevni psalam su naizmjence čitali Tea Galić i Ivan Vekarić, a drugo misno čitanje je imao Ivan Grljušić. Uslijedila je biskupova homilija u kojoj se posebno osvrnuo na probleme i kod nas i u svijetu kad su u pitanju duhovna zvanja. Za vrijeme podjeljivanja sv. Potvrde svaki od kandidata, praćen svojim kumom, je naglas izrekao svoje ime i bio od biskupa pomazan po čelu uljem krizme uz riječi: „Primi pečat dara Duha Svetoga“. Molitvu vjernika su čitali Antonio Šabić, Arlyn Širnik, Zvonimir Vekić, Lucija Mrgudić, Toni Žarak, Ana Cibilić i Nevio Ortolio.

      Poslije popričesne molitve pozdrav i zahvalu biskupu uputio je župnik don Marko i darovao mu, u ime župe i krizmanika, sliku, ulje na platnu, sa motivom pelješkog krša i kamene kučice negdje u polju ili vinogradu. Na kraju mise biskup je podijelio blagoslov uz molitvu da Bog obdari krizmanike svakim dobrom po obilju darova Duha Svetoga . (Galerija ...>>)