Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. lipnja 2023. godine

Novi ministranti
i „Tebe Boga hvalimo“ za sretan završetak ove školske godine

 

   U srijedu je završila nastava u ovoj 2022/2023. školskoj godini pa smo ove nedjelje, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na kraju sv. Mise u 10 sati zahvalili Bogu na svim darovima. Također smo u ministranski zbor naše župe uvrstili šest novih ministranata. To su učenici završenog četvrtog razreda i ovogodišnji prvopričesnici: Ivan Fabijanović, Josip Galić, Mateo Kapiteli, Milan Kurilj, Jakov Silić i Ivan Tamindžija. Bila je to prigoda da se župnik don Marko, moleći Božji blagoslov novim ministrantima, zahvali u svoje ime i u ime cijele župne zajednice jedanaestorici ministranata, koji su, jer su primili sakrament potvrde, završili službu ministriranja. To su Ivan Arambašić, Karlo Grego, Jakša Hodnik, Ivo Krističević, Maro Marinović, Simon Milostić, Mihovil Nogalo, Ante Rahle, Drago Roso, Miro Šimić i Mateo Turić.

   Župnik je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne, posebno one koji su možda po prvi put u našoj župnoj crkvi. Svim učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima kao i novim i ostalim ministrantima je poželio ugodne i plodne praznike, a u homiliji je govorio o stvarnom i imaginarnom strahu kao sastavnom dijelu ljudskog života i, između ostalog, naglasio da nam „trebaju uvijek biti na pameti Isusove riječi: 'Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu… Vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se dakle!“

   Na kraju sv. Mise su ministranti sa završenom službom primili Pohvalnice i skromni dar župe, a novi ministranti Pristupnice. Zajednička fotografija će ostati trajni spomen na ovaj lijepi događaj.

(Galerija 1>)