Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

10. - 12. ožujka 2023. godine

Korizmena duhovna obnova

 

   I ove smo godine sveto korizmeno vrijeme, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, obogatili posebnom trodnevnom pripravom, koju je, i ovaj put, vodio profesor iz Visokog, fra Josip Ikić. Priprava je započela u petak popodne u 15 sati sa sv. Ispovijedi, a u 17,30 sati župnik don Marko je u predvodio pobožnost križnog puta. Uvod u pojedine postaje su čitala školska djeca, a kitice između postaja je pjevao naš mješoviti zbor. Sv. Misu i uobičajenu homiliju u 18 sati imao je fra Josip. Posebno je govorio o čistoći duše i Božjem milosrđu. Nakon sv. Mise fra Josip je polaganjem ruku molio posebne blagoslove.

   Drugog dana obnove sv. Ispovijed je započela u 9 sati. Kako je subotom vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike župnik je zamolio fra Josipa da im uputi nekoliko poticajnih riječi i podijeli blagoslov. Ispovijed je podne nastavljena u petnaest sati, a nakon krunice Božanskog milosrđa bila je sv. Misa i homilija u 18 sati. Ovaj drugi dan priprave je završio klanjanjem pred Presvetim i blagoslovom.

   Naša trodnevna korizmena priprava završila je nedjeljnom sv. Misom u 10 sati, koju je, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predmolio fra Josip. U homiliji je kroz susret Isusa sa Samarijankom na Jakovljevu zdencu govorio o našoj žeđi za istinskim vrednotama i o čestim zaprekama koje nam stoje na putu ka pravom utaženju te žeđi. „Živa voda, koja struji u život vječni“, istaknuo je fra Josip, „je ono što Isus nudi i što su mnogi prepoznali i kroz to prepoznavanje povjerovali u njega.“

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>)