Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

27. studenog 2022. godine

Prva nedjelja došašća

 

   Ove smo godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću započeli novu liturgijsku godinu, tj. Prvu nedjelju došašća, pjevanom sv. Misom u 10 sati, na kojoj smo upalili prvu svijeću na adventskom vijencu , predvođeni našim mješovitim zborom, zapjevali adventske pjesme i molili, kako je to naglašeno u zbornoj molitvi, da idemo ususret Kristu pravednim životom, te nas on, kada dođe, postavi sebi s desne i uvede u svoje kraljevstvo.

   Došašće je vrijeme posebne priprave za svetkovinu Isusova rođenja - Božić. I ove godine ćemo kroz cijelo došašće imati sv. Mise 'Zornice' u šest sati ujutro. Zajednička nakana je da Gospodin udijeli svoj mir cijelom svijetu, a posebno u Ukrajini. Također ćemo imati i trodnevnu adventsku pripravu, koju će voditi fra Josip Ikić, profesor iz Visokog.

   Župnik don Marko je u homiliji govorio o vremenima kroz crkvenu godinu s posebnim osvrtom na vrijeme došašća i Isusovu preporuku „budni budite“. Čovjek treba uvijek biti pozoran, kako na ono izvanjsko tako i na ono nutarnje, jer „u čas kad i ne mislite Sin Čovječji dolazi“.

(Galerija 1>)