Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. i 02. studenog 2022. godine

Svi sveti i Dušni dan

 

   Sv. Mise su u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na svetkovinu Svih svetih i Dušni dan, ove godine bile kao i uvijek, tj u župnoj crkvi i u samostanskoj crkvi Velike Gospe u deset sati ujutro, a popodne u 15 sati na groblju u Podvlaštici u kapeli sv. Jurja, nakon kojeg je bilo odrješenje za sve pokojne. Večernja sv. Misa je bila u 17 sati u župnoj crkvi. Sv. Mise i odrješenja su predmolili župnik don Marko i upravitelj samostana fra Šimun. U Podvlaštici se župniku pridružio o. Mihael Mario Tolj, dominikanac.

   Neuobičajeno lijepo i toplo vrijeme kao i činjenica da su Svi sveti državni praznik učinili su da je u obredima sudjelovalo dosta vjernika, posebno radi odrješenja za pokojne. Župnik je sa o. Mariom, kao i obično izmolio na starom dijelu groblja "Iz dubine", a potom su prošli kroz cijelo groblje škropeći sve grobove blagoslovljenom vodom i moleći psalam „Smiluj mi se Bože“. I ove godine je bilo lijepo vidjeti obiteljske grobnice ukrašene lampionima, svijećama i cvijećem.

   Na Dušni dan, Spomen svih vjernih mrtvih, jutarnje sv. Mise i odrješenja za sve pokojne su bile u osam sati i u samostanskoj i u župnoj crkvi, a u 15 sati na groblju sv. Jurja u Podvlaštici. U 17 sati je bila sveta Misa i odrješenje ponovo u župnoj crkvi. „Pokoj vječni daruj im, Gospodine i svjetlost vječna svijetlila njima. Počivali u miru. Amen!“

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>) (Galerija 4>) (Galerija 5>)