Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17. travnja 2022. godine

Uskrs

 

   Svetkovinu uskrsnuća Gospodinova - Uskrs, proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću svečanom sv. Misom u deset sati. Vrijeme je bilo lijepo, malo prohladno i vjetrovito, ali ipak ugodno pa je naša župna crkva bila prepuna vjernika. Također se osjetilo olakšanje zbog ukidanja mjera u svezi s pandemijom koronavirusa. Naš mješoviti zbor je, konačno u punom sastavu, lijepo pjevao uskrsne pjesme.

   Župnik don Marko je na početku sv. Mise zaželio sretan Uskrs svima, a posebno onima koje nosimo u svojim srcima. U homiliji je rekao nekoliko misli o slavlju uskrsnulog Krista, a potom je pročitao uskrsnu poruku našeg novog biskupa Roka u kojoj biskup, između ostalog, kaže: „Kada Uskrsnuli pozdravlja svoje apostole, kaže im: ‘mir vama’. Molimo za mir u našim srcima, našim obiteljima, našem društvu i u cijelom svijetu. On, Krist, je mir naš. Nastojmo koliko god možemo Kristov mir prenijeti jedni na druge. Nemojmo dopustiti da nas drugi povuku u svoj nemir, nego ih povucimo u svoj mir. Ne dopustimo da nas povuku u svoj mrak, povucimo ih mi u Kristovu svjetlost, u zoru uskrsnuća. Bog se udostojao razveseliti svijet uskrsnućem svoga Sina, Gospodina našega Isusa Krista. Budimo i mi preobraženi dionici te uskrsne radosti i živimo kršćanski anticipirajući uskrsnuće. Svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs“.

   Na kraju sv. Mise smo radosno zapjevali pjesmu „Kraljice neba, raduj se, aleluja!“ i od srca jedni drugima čestitali Uskrs, želeći Božji blagoslov i svako dobro!

(Galerija 1>)