Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. i 26. ožujka 2022. godine

" 24 sata za Gospodina"

 

   Molitvena inicijativa pape Franje, „24 sata za Gospodina“, održala se ove godine uz misao vodilju iz poslanice Kološanima 1,13 – 14 „Po Njemu imamo oproštenje“ s nakanom da Gospodin dadne mir u cijelom svijetu, a posebno u Ukrajini. Sam papa Franjo je na Blagovijest u bazilici sv. Petra u Rimu posvetio Ukrajinu i Rusiju Bezgrešnom srcu Marijinu. Molitva posvete se molila diljem kršćanskog svijeta.

   Mi smo se u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću također uključili u ovu zajedničku molitvu. Kako je i preporučeno na nivou naše biskupije u petak smo imali pobožnost križnog puta i sv. Misu. Izmolili smo također i posvetnu molitvu. U subotu ujutro u osam sati smo izložili Presveto pa su vjernici cijeli dan imali mogućnost slaviti Gospodina u osobnoj molitvi. U 17 sati smo imali zajedničku uru klanjanja, a potom sv. Misu. Nakon sv. Mise je bio blagoslov s Presvetim. Molili smo, kako je to posebno naglasio papa Franjo: „U ovome času čovječanstvo, iscrpljeno i uznemireno, stoji s tobom pod križem. Ima potrebu povjeriti se tebi, po tebi Kristu se posvetiti. Ukrajinski i ruski narod koji te časte s ljubavlju, utječu se tebi, dok tvoje srce kuca za njih i za sve narode pogođene ratom, glađu, nepravdom i bijedom.

   Mi zato, Majko Božja i naša, svečano povjeravamo i posvećujemo tvom bezgrješnom Srcu nas same, Crkvu i svekoliko čovječanstvo, a na poseban način Rusiju i Ukrajinu. Primi ovaj naš čin kojeg izvršavamo s povjerenjem i ljubavlju, učini da prestane rat, providi svijetu mir. Ono „da“ koje je niknulo iz tvoga Srca otvorilo je vrata povijesti Knezu mira; vjerujemo da će iznova, posredstvom tvojega Srca, doći mir. Tebi dakle posvećujemo budućnost cijele ljudske obitelji, potrebe i očekivanja naroda, tjeskobe i nade svijeta.

   Neka se po tebi na Zemlju izlije božansko Milosrđe i neka slatki otkucaj mira ponovno odjekuje našim danima. Ženo onoga „da“, nad koju je sišao Duh Sveti, donesi među nas Božji sklad. Napoji naše usahnulo srce, ti koja si „živo vrelo nade“. Vezla si Isusu tkivo čovještva, učini i nas tkalcima zajedništva. Hodila si našim putovima, vodi nas stazama mira. Amen.“

(Galerija 1>) (Galerija 2>)