Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

02. ožujka 2022. godine

Dan molitve i posta za mir u Ukrajini

 

   Naša župa Pomoćnice kršćana u Orebiću odazvala se pozivu pape Franje da ove godine Čista srijeda - Pepelnica bude poseban dan posta i molitve za mir u Ukrajini. Papa je, naime, nakon molitve Angelusa u nedjelju, 27. veljače, pozvao na molitvu za mir u Ukrajini i prestanak rata i izrazio tugu i žalost zbog ratnih zbivanja, ne samo u Ukrajini, već i u Jemenu i cijelome svijetu – gdje god se vode sukobi. Kazao je i kako na putu prema ostvarenju mira treba težiti dijalogu, a ne posezati za oružjem. „Ovih smo dana zapanjeni nečim tragičnim – ratom. Više smo puta molili za to da se ne krene ratnom stazom. I ne prestajemo moliti, štoviše, još intenzivnije molimo Boga“.

   „Oni koji ratuju zaboravljaju čovještvo. Nisu im na prvome mjestu ljudi, ne gledaju na konkretan život naroda, već ispred svega stavlja parcijalne interese i moć. Uzdaju se u đavolsku i izopačenu logiku oružja, koja je najdalje od Božje volje i daleko je od običnih ljudi. Ti obični ljudi žele mir, a u svakom su sukobu oni prava žrtva, koja na vlastitoj koži plaća ratna ludila. Mislim na starije, na one koji traže utočište u ovim satima, na majke koje bježe s djecom… To su braća i sestre za koje je hitno potrebno otvoriti humanitarne koridore i koje treba gostoljubivo primiti“.

   „Slomljenog srca zbog onoga što se događa u Ukrajini ponavljam: neka utihnu oružja! Bog je uz mirotvorce, a ne uz one koji se pribjegavaju nasilju. Isus nas je učio da se na đavolsku ludost nasilja odgovara Božjim oružjem, molitvom i postom. Zato pozivam sve da 2. ožujka, Čista srijeda, bude Dan posta i molitve za mir“.

   Bože, daruj nam svoj mir!

(Galerija 1>)