Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

 

24. i 25. prosinca 2021. godine

Polnoćka i Božić

 

   Već drugu godinu zaredom, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, kao i u većini župa u našoj biskupiji, Hrvatskoj i svijetu, proslavu Božića, zbog poznate situacije s Covidom 19, imamo onako kako je to moguće uz postojeće propisane mjere. Kroz cijelo došašće smo imali sv. Mise „Zornice“ i mogućnost za ispovijed, a ovog tjedna pred božić ta mogućnost je bila i u popodnevnim satima svaki dan. Kroz došašće smo imali našu humanitarnu akciju „Moj dar potrebnima“. Prikupljeno je oko četiri tisuće kuna i podijeljeno pred Božić obiteljima i pojedincima u potrebi.

   „Polnoćka“, koju je predmolio župnik don Marko, je bila u 20 sati. Svirao je naš orkestar u malo promijenjenom sastavu (orgulje – prof. Marina; gitara – Neno i klavijatura - Leon), a pjevao naš mješoviti zbor. I ove godine je jaslice, a i sve oltare lijepo uredila s. Anita.

   Na Božić su sv. Mise bile kao nedjeljom, tj. u 10 i 17 sati. Vrijeme je bilo tmurno i oblačno, ali sa malo kiše. Na Sv. Misi u 10 sati je pjevao naš mješoviti zbor, a svirala s. Anita.. Župnik je čestitao Božić svima, osobito onima koji slave imendan. Pročitao je i božićnu čestitku našeg biskupa Mata u kojoj biskup, zajedno sa novoimenovanim dubrovačkim biskupom mons. Rokom Glasnovićem čestita Božić spominjući aktualnu situaciju sa Covidom 19. Također je zaželio da predstojeća 1050 proslava svetog Vlaha, njegovim zagovorom i pomoću, bude svima spasonosna. Na kraju je izrazio nadu „da ćemo ovoga Božića znati prepoznati i s ljubavlju prihvatiti Isusa koji nam dolazi u susret po svakom čovjeku“ i zaželio svima radostan Božić i blagoslovljenu novu, 2022. godinu.

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>)