Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

28. studenog 2021. godine

Prva nedjelja došašća

 

   DOŠAŠĆEM - ADVENTOM , vremenom od četiri tjedna, započinje nova liturgijska godina, a to je i vrijeme posebne priprave za svetkovinu Isusova rođenja - Božić. U novoj liturgijskoj godini započinje i novi ciklus misnih čitanja. Ove godine je to ciklus „C“.

   I ove godine smo, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću na jutarnjoj sv. Misi u 10 sati, iako još uvijek desetkovani zbog posebnih epidemioloških mjera, predvođeni našim mješovitim zborom, pjevali adventske pjesme i upalili prvu svijeću na adventskom vijencu. Molili smo „da nas pohodi Krist Gospodin, mlado sunce s visine i da se u svakome od nas, u našim obiteljima i u cijeloj ljudskoj zajednici umnoži svjetlo vjere, život milosti i žar ljubavi, kako bismo bili pripravni na Kristov dolazak u slavi i za ulazak u njegovo kraljevstvo“.

   Župnik don Marko je u homiliji govorio o potrebi prihvaćanja u vlastitom životu Isusove preporuke „pazite na se“! „Živimo u teškom vremenu, zabrinuti smo: kako sastaviti kraj s krajem, kad je dohodak tako mali, a rashodi stalno rastu; kako u radosti dočekati naredni dan, kad nam se čini da nam je i u ovom, koji je na izmaku, ponestalo i smisla i snage; kako s osmjehom susretati druge ljude, kad smo u samima sebi nesretni i nezadovoljni; kako se radovati predstojećim blagdanima, kad nam ni od onih, koji su netom minuli, nije ostalo ništa što bi nas sa zadovoljstvom sjećalo na njih… Jedini smisao i sigurni oslonac u životu je ono od Boga i s Bogom, a to nam najbolje pokazano u Isusu Kristu“.

   Ove godine ćemo, zbog još uvijek teške situacije s koronavirusom, kroz cijelo došašće imati sv. Mise 'Zornice' u šest sati ujutro. Zajednička nakana je da nas Gospodin, po zagovoru naše nebeske Majke, Pomoćnice kršćana, očuva i oslobodi od svakoga zla, posebno od zla koronevirusa.

(Galerija 1>)