Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01.i 02. studenog 2021. godine

Svi sveti i Dušni dan

 

   Svetkovinu Svih svetih i Dušni dan, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, proslavili smo sv. Misama kao i prošlih godina, tj. u župnoj i u samostanskoj crkvi u deset sati ujutro, a u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici popodne u 15 sati s odrješenjem za pokojne. Večernja sv. Misa u župnoj crkvi je bila u 17 sati. Vrijeme je bilo promjenljivo, južina, ali bez kiše. Na jutarnjoj sv. Misi je bilo malo vjernika, jer je ovo doseljeničko mjesto pa su mnogi pošli u svoj rodni kraj, pohoditi groblja, a i vidjeti svoje, rodbinu i prijatelje. Neki nisu bili ni zbog posebnih mjera vezanih uz koronavirus.

   U samostanskoj crkvi Velike Gospe sv. Misu u 10 sati i odrješenja za pokojne na groblju je imao upravitelj samostana fra Šimun Romić, a na groblju u Podvlaštici župnik don Marko. Iako je prijetila kiša, ipak je sve prošlo lijepo. Župnik je na kraju je, moleći psalam „Smiluj mi se Bože“ obišao cijelo groblje blagoslivljajući blagoslovljenom vodom. I ove godine su grobnice lijepo uređene i okićene raznovrsnim cvijećem i lampionima.

   Na Dušni dan, spomen svih vjernih mrtvih, sv. Mise su u župnoj crkvi bile u 8 i 17, a na groblju u Podvlaštici u 15 sati. Nakon svih sv. Misa bilo je odrješenje za sve pokojne.

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>) (Galerija 4>) (Galerija 5>)