Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17. listopada 2021. godine

Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

   U našoj župi Pomoćnice kršćana smo ove dvadeset devete nedjelje kroz godinu na sv. Misi u 10 sati predstavljeni župnoj zajednici ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta sv. Potvrde. Dvadeset je kandidata. (Vidi popis).

   Vrijeme je bilo prekrasno, sunčano i toplo. Vjernika uobičajeno, možda malo više zbog roditeljskog sastanka. Ipak se zbog koronevirusa osjeća neka praznina, neki pritisak, nešto što nam sve kvari već skoro dvije godine. Nisu problem samo maske ili razmak. Problem je sam osjećaj da se moraš čuvati od nečega što ne vidiš, a dolazi od onoga pored tebe, a i onaj pored tebe ima isti problem.

   Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne, a posebno kandidate za sv. Potvrdu i njihove roditelje. Ove nedjelje je u cijeloj Crkvi započeo sinodalni hod kao priprava za XVI redovitu sinodu biskupa, koja će biti 2023. g. u Rimu. Ovaj hod ima kao svojevrsne „tračnice“ zajedništvo, sudjelovanje i poslanje pa je župnik naglasio i osnovnu misao u hodu prema sinodi: 'Ne druga, nego drugačija Crkva'. Ovo se odnosi i na svakoga od nas da budemo ne drugi, nego drugačiji i ljudi i vjernici.

   Na kraju sv. Mise je župnik poimence predstavio svakoga od kandidata, a na roditeljskom sastanku, koji je uslijedio nakon misnog blagoslova, razgovaralo se o pripravi i svemu što je potrebno da bi sv. Potvrda mogla biti slijedeće godine u svibnju, kako je to u ovoj župi već dugogodišnja tradicija.

(Galerija 1>) (Galerija 2>)