Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

12. 13. i 14. ožujka 2021. godine

„24 sata za Gospodina“

 

   Ove godine se molitvena inicijativa pape Franje, „24 sata za Gospodina“, održala uz misao vodilju iz psalma 103. „On ti otpušta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje“. Kao i prethodnih godina započela je u petak pred četvrtu korizmenu nedjelju. Zbog epidemiološke situacije s koronavirusom ostavljeno je svakoj zajednici ili grupi molitelja da pobožnosti, u kojima izražavaju svoju ljubav i odanost Gospodinu, prilagode vlastitoj sredini i situaciji.

   Mi smo se u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću također uključili u ovu akciju. Započeli smo je u petak pobožnošću križnog puta i sv. Misom sa Devetnicom na čast sv. Josipa, a nastavili u subotu ujutro sa izlaganjem moći sv. Križa, pred kojima su vjernici cijeli dan imali mogućnost slaviti Gospodina u osobnoj molitvi. Prije večernje sv. Mise smo molili krunicu, a nakon sv. Mise je bila ura klanjanja.

   Kako je predloženo razmišljanje ove molitvene inicijative utemeljeno na nedjeljnom evanđelju, gdje se donosi susret Isusa s Nikodemom, mi smo o tome posebno govorili na nedjeljnoj sv. Misi u 10 sati. Utješno je bilo čuti misao kako nam „Otac daje svoga jedinoga Sina, jer samo u njemu, koji ljubi upravo onako kako je i sam ljubljen od Oca, možemo vidjeti puninu svog identiteta kao sinova Očevih. On je živio ono za što smo i mi stvoreni – biti Očev sin. Zato što u potpunosti ljubi kao što je i sam ljubljen, u njemu nas dotiče Očeva ljubav. Zato vjerovati u njega znači dubinom svoga bića prihvaćati da smo ljubljeni sinovi Očevi. Stoga prihvatiti Njegovog Sina znači pronaći samog sebe i, obrnuto, odbaciti ga znači zatvoriti se i izgubiti ono za što sam stvoren“.

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>)