Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

08. studenog 2020. godine

Krštenje šestog djeteta u obitelji

 

   Ove nedjelje je na pjevanoj pučkoj sv. Misi u 10 sati, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, dubrovački biskup i imenovani riječki nadbiskup koadjutor mons. Mate Uzinić krstio šesto dijete, Mariju, u obitelji Marije i Joška Kordić. Obitelj Kordić ima još dva starija sina, Juru i Josipa, i tri kćeri Patriciu, Luciu i Anu.

   Biskup Mato je na početku sv. Mise rekao kako je radostan što može, sada na kraju svoje biskupske službe u dubrovačkoj biskupiji, u ovoj župi krstiti šesto dijete jedne obitelji, a u homiliji je, oslanjajući se na prispodobu o pet ludih i pet mudrih djevica, između ostalog rekao: „Ovo današnje krštenje naše drage Marije, šestog djeteta u obitelji Kordić, njezin ulazak u Crkvu je 'već' kraljevstva Božjega. I to 'već' uključuje i našu brigu da joj to kraljevstvo Božje djelima i riječima približavamo, kako bi ona u onom 'već', sada i ovdje, sutra mogla živjeti, ali i pripremiti se za ono 'još ne' Božjeg kraljevstva kojemu se nadamo i kojeg smo se osobito spominjali prošle nedjelje u svetkovini Svih svetih“.

   Kao i svake nedjelje, molitvu vjernika su čitale djevojčice i dječaci, a pripjevni psalam je lijepo, uz pratnju s. Anite, otpjevala Ljiljana Krističević. Na kraju sv. Mise otac biskup se, zajedno sa župnikom don Markom, fotografirao sa cijelom obitelji Kordić kao trajan spomen ovog nesvakidašnjeg događaja. (Galerija 1>) (Galerija 2>)