Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

13. listopada 2019. godine

Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

   Ove dvadeset osme nedjelje kroz godinu su na sv. Misi u 10 sati predstavljeni župnoj zajednici ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta sv. Potvrde. Jedanaest je kandidata. (Vidi popis).

   U ovo nedjeljno jutro vrijeme je bilo prekrasno, sunčano, toplo, bez daška vjetra. Vjernika, djece i odraslih, uobičajeno. Ministranata i čitača također. Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne, a posebno kandidate za sv. Potvrdu i njihove roditelje. Posebno je naglasio važnost misijskog mjeseca listopada i izmolio molitvu pape Franje: „Oče naš, tvoj Sin jedinac Isus Krist, uskrsnuli od mrtvih, povjerio je svojim učenicima mandat da "idu i učine učenicima sve narode". Ti nas podsjećaš da po krštenju svi sudjelujemo u poslanju Crkve. Po darovima tvojeg Duha Svetoga daj nam milost da budemo svjedoci evanđelja, hrabri i gorljivi, da bi poslanje povjereno Crkvi, koje je još daleko od ostvarenja, moglo pronaći nove i učinkovitije načine za donošenje života i svjetlosti svijetu. Pomozi nam da svi narodi susretnu spasonosnu ljubav i milosrđe Isusa Krista, našeg Gospodina i našeg Boga, koji s tobom živi i kraljuje, u jedinstvu Duha Svetoga, sada i u sve vijeke vjekova.“

   Misna čitanje ove nedjelje donose izvještaj o ozdravljenju Naamana Sirca od gube, po riječi proroka Elizeja i ozdravljenje deset gubavaca. „Svako vrijeme ima svoje breme“, rekao je župnik i govorio o kreposti zahvalnosti i bolestima našeg vremena. Sv. Majka Terezija je rekla: „Kuge, gube i druge bolesti našeg doba, ako se liječe pravim Božjim lijekom, ne mogu osakatiti ljubav, ne mogu uzdrmati nadu, ne mogu nagristi vjeru, ne mogu izjesti mir, ne mogu uništiti pouzdanje, ne mogu ubiti prijateljstvo, ne mogu izbrisati sjećanja, ne mogu oduzeti hrabrost, ne mogu okupirati dušu i ne mogu ukinuti vječni život“. (Galerija >)