Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. srpnja 2019. godine

Gospa Karmelska

 

   I ove godine smo slavlje Gospe Karmelske započeli jutarnjom sv. Misom u osam sati u crkvi Gospe Karmelske u Karmenu, koju je predmolio don Marin Marić, svećenik vrhbosanske nadbiskupije, župnik u župni Gospe Sniježne u Deževicama. Vrijeme je bilo prekrasno pa je na sv. Misi sudjelovao lijepi broj vjernika. (Gal. 1>)

   Popodne je, nešto prije sedamnaest sati, iz župne crkve Pomoćnice kršćana krenula procesija s barjakom Gospe Karmelske prema crkvi u Karmenu. Molila su se otajstva Gospine krunice i po običaju malo predahnulo kod špilje Gospe Lurdske. (Gal. 2>)

   Uslijedila je sv. Misa, koju je također predmolio don Marin. Na početku je u svoje ime i u ime odsutnog župnika don Marka pozdravio sve poštovaoce Gospe Karmelske, a u prigodnoj homiliji je govorio o pravom smislu štovanja Majke Božje i životu vjernika, u svjetlu ispovijedanja i življenja otajstava vjere. (Gal. 3>)

   Na kraju sv. Mise je bila procesija sa barjakom Gospe Karmelske oko crkve. Slavlje je završilo pohranom barjaka na njegovo mjesto u crkvi, gdje je bio završni misni blagoslov i otpust. Kao i uvijek posebnu zahvalu treba izreći gospođi Krili i njezinim suradnicima na lijepo uređenom prostoru oko crkve Gospe Karmelske kao i u samoj crkvi. (Gal. 4>)