Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. travnja 2019. godine

Veliki utorak

 

   I ove smo godine u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću 40 – satno klanjanje pred Presvetim, koje je započelo na kraju sv. Mise na Cvjetnicu, završili sv. Misom i svečanim blagoslovom na Veliki utorak. Na klanjanje kroz ova tri dana su vjernici dolazili preko dana u bilo koje vrijeme, kada je kome najzgodnije, a zajedničke ure klanjanja su bile prije sv. Misa.

   Na početku sv. Mise smo imali pobožnost „13 utoraka na čast sv. Antuna“, a poslije popričesne molitve smo izmolili molitve klanjanja Presvetom oltarskom sakramentu u kojima smo, na čast pet rana Isusovih, molili pet molitava klanjanja Srcu Isusovu. Između ostalog molili smo, da nam Isus, radi njegove prevelike poniznosti, kojom se htio pod krušnom prilikom sakriti, te se udostojao toliko i toliko puta, samo da nama ugodi, našu grešnu dušu posjetiti i naše nevoljno srce okrijepiti, te nama svega sebe darovati: da to naše srce dubokom poniznošću obdari, da na same sebe i na sav svijet zaboravimo, a samo njemu ugodimo i njega nadasve ljubimo.

   Prije samog blagoslova je župnik naizmjence sa našim mješovitim zborom otpjevao „Smiluj mi se, Bože“, a potom smo imali procesiju s Presvetim oko crkve. Klanjanje smo, nakon „Divnoj dakle“, završili blagoslovom i pohvalama imenu Božjemu. (Galerija >)