Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16 - 18. studenog 2018. godine

Trodnevna duhovna obnova

 

    Trodnevnu duhovnu obnovu, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, kao bližu pripravu za predstojeće božićne blagdane, vodio je i ovaj put profesor iz Visokog, fra Josip Ikić. Obnova je, kao i obično, započela u petak popodne s mogućnošću za ispovijed i razgovor sa voditeljem obnove. Ispovijedao je također i župnik don Marko. Prije sv. Mise bila je krunica, a za vrijeme sv. Mise fra Josip je imao homiliju u kojoj je govorio općenito o životu, o važnosti prepoznavanja pravih vrijednosti i o smislu nastojanja da se te vrijednosti ugrade u naravni, a pogotovo u vjernički život. Nakon sv. Mise mnogi su još primili i posebni pojedinačni blagoslov.

     Drugi dan obnove započeo je mogućnošću za sv. Ispovijed, a u jedanaest sati je voditelj obnove imao, u okviru redovne kateheze, susret sa mladima, od osmog razreda pa dalje. Govorio im je o ponudama koje nudi današnji svijet i da „nije zlato sve što sja“. Popodne je u petnaest sati nastavljeno ispovijedanje. Krunica je započela u 17,30 sati, a potom je bila sv. Misa i homilija. Iza sv. Mise bilo je klanjanje pred Presvetim, a nakon klanjanja su, također i ovog drugog dana obnove, mnogi primili i posebni pojedinačni blagoslov.

     Trećeg dana obnove, u nedjelju, fra Josip je započeo ispovijedanje nešto prije devet sati, a predvodio je, u zajedništvu sa župnikom don Markom, pučku sv. Misu u 10 sati. Kako se ove nedjelje u cijeloj Crkvi, prema želji pape Franje, slavi međunarodni dan siromaha, fra Josip je u homiliji govorio o pravom bogatstvu u svjetlu misnih čitanja, koja navješćuju posljednje dane i završetak liturgijske godine. (Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>)