Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

21. listopada 2018. godine

Misijska nedjelja i
Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu

 

    Ove treće nedjelje u listopadu, koja se po odredbi pape Pia XI. od 1926. g. slavi kao 'Svjetski misijski dan', smo na pučkoj sv. Misi u 10 sati predstavili župnoj zajednici ovogodišnje kandidate za primanje sakramenta sv. Potvrde. Dvadeset osam je kandidata. (Vidi popis!).

     Na početku sv. Mise župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, a posebno kandidate za sv. Potvrdu i njihove roditelje. Uslijedila je procesija oko crkve s kipom sv. Terezije od Djeteta Isusa, jer je ona zaštitnica misija.

     Župnik je u homiliji, prema misnim čitanjima, ukazao na „čašu, koja se ispija“ i „krst, kojim se krsti“, a to su najbolje u svojim životima iskusili misionari i misionarke diljem svijeta. Također je interpretirao i poruku pape Franje, koju je uputio mladima za ovaj dan. U poruci papa, između ostalog kaže: „Želim zajedno s vama razmišljati o poslanju koje nam je Krist povjerio. U svom obraćanju vama obraćam se ujedno svim kršćanima koji u Crkvi žive avanturu svog života kao djeca Božja… Svaki muškarac i svaka žena je jedna misija i to je razlog zbog kojeg smo ovdje na zemlji. Biti privučeni i poslani su dva pokreta koja naše srce, pogotovo kad je čovjek mlad, osjeća kao unutarnje sile ljubavi, koje su obećanje za budućnost i tjeraju nas naprijed kroz život. Nitko tako kao mladi ne osjeća prodornu snagu života i njegov čar. Radosno živjeti našu odgovornost za svijet veliki je izazov. Dobro poznajem svjetla i sjene mladosti; kada se prisjetim svoje mladosti i svoje obitelji, sjećam se koliko je bila snažna moja nada u bolju budućnost… Dragi mladi, ne bojte se Krista i njegove Crkve! U njoj se nalazi blago koje ispunjava život radošću. To vam govorim iz vlastitog iskustva: zahvaljujući vjeri pronašao sam siguran temelj svojih snova i snagu da ih ostvarim… Uzdignimo molitvu Mariji, Kraljici apostola, svetom Franji Ksaverskom i svetoj Tereziji od Djeteta Isusa, da nas svojim zagovorom prate na našem životnom putu.“ (Galerija >)