Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

30. rujna 2018. godine

Susret u župnoj zajednici

 

     Na pučkoj pjevanoj sv. Misi u 10 sati, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, danas je bilo posebno veselo. Organizirali smo susret polaznika I, II. i III. razreda osnovne škole i njihovih roditelja u župnoj zajednici.

     Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne: djecu, roditelje, vjeroučiteljice Anitu i Marinu kao i nastavnike, a posebno je zahvalio svima koji su se potrudili da se ovaj susret dogodi. Prema popisu za pohađanje vjeronauka u prvom razredu ima 22 učenika, u drugom 30, a u trećem 17.

     Prema misnim čitanjima od ove nedjelje, župnik je u homiliji posebno apostrofirao ljudske ruke koje „često govore o osobi više od lica, jer ruke imaju svoj život, svoju prošlost, koju je lice često već zaboravilo. U rukama je ljubav. One opraštaju, ali i opominju; ruke sade, beru i hrane; ruke liječe i povijaju rane – iscjeljuju one tjelesne, ali i rane duše; u rukama je molitva i ne postoji, kako je rekla sv. Majka Terezija, ljepša slika od ruku sklopljenih na molitvu. Ruke su naša veza sa Stvoriteljem, ali i sa njegovim stvorenjima. Rukama se može zagrliti cijeli svijet.“

     Iza sv. Mise se druženje nastavilo u župnoj dvorani. Roditelji djece su se pobrinuli da se na stolovima našlo sokova i slastica svih vrsta. (Galerija>)