Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. rujna 2018. godine

Zaziv Duha Svetoga za sretan početak
nove nastavne 2018/2019. godine

 

     Novu vjeronaučnu i nastavnu 2018/2019 godinu, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, ove smo godine započeli zazivom Duha Svetoga na nedjeljnoj sv. Misi u 10 sati. Himan „Dođi Duše Presveti“, pjevao je dječji zbor zajedno sa našim mješovitim zborom, pod ravnanjem s. Anite Sučić, dominikanke. Župnik don Marko je na početku sv. Mise, pozdravljajući sve prisutne, a posebno školsku djecu i one koji se brinu za njihov duhovni i materijalni prosperitet, posebno istakao događaj ove nedjelje, a to je Treći susret hrvatskih katoličkih obitelji u Splitu i Solinu. Također je ovo i nedjelja nakon blagdana Uzvišenja sv. Križa pa je mi slavimo po moćima svetog križa, kojima imamo blagoslov na kraju sv. Mise.

     Inače je prvi dan nastave bio u ponedjeljak, 3. rujna. Prema riječima ravnatelja Osnovne škole Orebić, gosp. Nenada Menkadžieva, ove godine, naša osnovna škola, zajedno s područnim školama u Vignju i Lovištu, ima 253 učenika. U prvi razred se upisalo 25 učenika.

     Da sve dobro funkcionira u crkvi, kada je tako puno školske djece, brinule su se vjeroučiteljice Anita i Marina, koje su također i djeliteljice sv. Pričesti u našoj župi. Misna čitanja i molitvu vjernika pročitali su učenici, a župnik je u prigodnoj homiliji interpretirao poruku predsjednika Vijeća HBK za katehizaciju i novu evangelizaciju, mons. Đure Hranića. (Galerija>)