Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

18. ožujka 2018. godine

Mladi u korizmi

 

     U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo na početku ove korizme, uz ono što nam mora biti na prvom mjestu, a to su post, molitva i dobra djela, odlučili da nam ovo vrijeme bude, ne vrijeme odricanja, nego vrijeme odabiranja. Odabrali smo, kako je to netko lijepo preporučio: put strpljivosti - prema onima koje baš i ne volimo; put slušanja - prema onima za koje mislimo da nam i nemaju što pametno reći; put blagosti - prema onima koji se grubo odnose prema nama; put blizine - prema onima koje baš i ne želimo susresti; put razumijevanja - prema onima čije postupke ne razumijemo; put ljubavi - prema svima koje nam je dragi Bog stavio na našu životnu stazu.

     U ovom odabiru su se iskazali posebno naši mladi. Sudjelovali su na PKP (Planinarskom križnom putu), kojeg je organiziralo Vijeće za mlade naše biskupije, a održao se na Korčuli, od Blata do Vele Luke (Vidi detaljnije na: Mladi na PKP-u na Korčuli: Križ nije nešto teško, križ je služiti u ljubavi drugima – portal Dubrovačke biskupije).

     Također su, zahvaljujući Ljubomiru Vranješu, u dva predavanja kroz dvije subote, mogli slušati i gledati slike o hodočašću u Santiago de Compostela, (španjolski: Camino de Santiago). To je put koji prođu hodočasnici iz Španjolske i cijele Europe, a vodi u Santiago de Compostelu, grad u kojem se nalaze moći svetog apostola Jakova. Ljubomir je svjedočio i o svom jednomjesečnom volontiranju u Hrvatskoj katoličkoj misiji Dakawa u Tanzaniji. (Galerija 1.)

     U ovom korizmenom odabiru su ove nedjelje, uz sv. Mise u 10 i 18 sati, (Galerija 2.) osobit angažman imali, predvođeni našim vjeroučiteljicama Anitom i Marinom, uz pomoć Bojane Radić, učenice i učenici prvog razreda srednje škole. Već nekoliko mjeseci su izrađivali svijeće, krunice, narukvice, privjeske i druge predmete i ponudili ih našim vjernicima. Tako su prikupili preko 2.500,oo kuna, koje će biti predane jednoj obitelji u potrebi, svjesni važnosti i istinitosti poruke sv. Majke Terezije: „Dobro je činiti dobro!“ (Galerija 3.)