Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

03. prosinca 2017. godine

Došašće i kateheze za odrasle

 

    Ove prve nedjelje liturgijskog vremena, koje nazivamo DOŠAŠĆE - Advent (latinski adventus), u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, smo na jutarnjoj sv. Misi u 10 sati posebno govorili o osnovnoj Isusovoj poruci za ovo vrijeme, a sadržana je u samo jednoj riječi „bdijte“. Bdijući smo u mogućnosti iskoristiti ovo „milosno vrijeme“ i pripremiti se za jedan od najvećih kršćanskih blagdana Božić. Došašće traje četiri tjedna i završava na Badnjak. Obuhvaća četiri nedjelje koje prethode Božiću i zovemo ih nedjeljama došašća.

    Prema dogovoru na nivou dekanata, a na poticaj Vijeća za život i obitelj i Vijeća za katehizaciju i novu evangelizaciju naše biskupije, organizirali smo kroz tri nedjelje došašća kateheze za odrasle uz sv. Misu u 17 sati. Ove nedjelje je prvu katehezu pod naslovom „Bog – izvor očinstva“ imao don Josip Lebo, župnik u Vignju. Slijedeće nedjelje će sv. Misu i katehezu pod naslovom: „Bog- izvor majčinstva“ imati don Alen Keri, župnik u Trpnju, a treće nedjelje katehezu pod naslovom: „Djeca – očinstvo i majčinstvo u svagdašnjici“ imat će župnik don Marko.

    Nekoliko zadnjih godina smo kroz došašće imali i sv. Mise „zornice“ (u 6,oo sati), jednu tjedno, ovisno o Badnjaku i trodnevnicu pred Božić. Ove godine „Zornice“ imamo ponedjeljkom, jer Badnjak pada u nedjelju. Također provodimo karitativnu akciju „Moj dar najpotrebnijima“, za najpotrebitije obitelji i pojedince u našoj župi, svjesni da „već se bliži vrijeme blago, već se bliži onaj čas, kad će izić' Sunce drago, svanut svemu svijetu spas!“. (Galerija>>)