Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17. - 19. studenog 2017. godine

Trodnevna duhovna obnova

 

    Kao bližu pripravu za predstojeće sveto adventsko vrijeme, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, organizirali smo trodnevnu duhovnu obnovu, koju je vodio profesor iz Visokog, fra Josip Ikić. Zamišljeno je također da to bude obnova na nivou pelješkog dekanata. Obnova je započela u petak popodne. Najprije je bila mogućnost za ispovijed i razgovor sa voditeljem obnove, a također je ispovijedao i župnik don Marko. Bila je krunica i potom sv. Misa. Za vrijeme sv. Mise fra Josip je imao homiliju u kojoj je posebno govorio o važnosti oprosta. Nakon sv. Mise mnogi su još primili i posebni pojedinačni blagoslov. (Galerija 1.)

    U subotu, drugog dana obnove, sveta Ispovijed je počela u devet sati ujutro do iza podne, a nastavljena je u petnaest sati. Krunica je započela u 17,30 sati, a potom je bila sv. Misa i homilija. Po završetku sv. Mise bilo je klanjanje pred Presvetim. Također su i ovog drugog dana obnove bili prisutni pojedini vjernici iz drugih župa našega dekanata. (Galerija 2.)

    U nedjelju, trećeg dana obnove, pučku sv. Misu u 10 sati je, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predvodio fra Josip. I ovog jutra su obadvojica ispovijedala do početka sv. Mise. Ove nedjelje je, prema želji pape Franje, bio međunarodni dan skrbi za siromahe, pa je fra Josip u homiliji posebno govorio o Božjem bogatstvu i propadljivosti materijalnih dobara. Osobito je naglasio da „čovjeka spašavaju jedino dobra djela, učinjena iz ljubavi prema Bogu i čovjeku!“. (Galerija 3.)