Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

11. lipnja 2017. godine

Presveto Trojstvo - Novi ministranti

 

    Ove smo godine na svetkovinu Presvetog Trojstva, u našoj župa Pomoćnice kršćana u Orebiću, nakon slavlja Prve pričesti, koja je bila 14. svibnja, a prije ljetnih praznika, predstavili župnoj zajednici deset novih ministranata. To su učenici završenog četvrtog razreda i ovogodišnji prvopričesnici: Bartol Bundić, Karlo Grego, Jakša Hodnik, Marijan Jovica, Maro Marinović, Simon Milostić, Marino Mirko, Jakov Petričević, Ante Rahle i Miro Šimić. Također smo posebno zahvalili trojici ministranata na dugogodišnjoj i revnoj službi: Mariu Bakaliću, Ivu Šimoviću i Ivanu Turiću. Tako ministrantski zbor sada broji trideset sedam ministranata. (Pogledaj popis).

    Na početku sv. Mise župnik don Marko je, pozdravljajući sve prisutne, pozdravio posebno nove ministrante i izrazio zahvalnost najprije trojedinom Bogu kao i roditeljima, vjeroučiteljicama, nastavnicima, učiteljima i svima koji se brinu za naše najmlađe, one „na kojima svijet ostaje“.

    U prigodnoj homiliji je konstatirao činjenicu da su tri svetkovine, koje slavimo u ovih desetak dana, tj. Duhovi, Presveto Trojstvo i Tijelovo, svetkovine koje svoj puni smisao mogu imati samo utemeljene na čvrstoj vjeri. Lijepo je to izraženo u Posljednici Tijelova: „Ne shvaćamo, ne gledamo, al' po jakoj vjeri znamo!“ Samo u dubokoj vjeri možemo shvatiti, da je „dubina, što odzvanja u našoj dubini, Božja dubina; ljubav naše ljubavi, Njegova ljubav i srce našega srca Božje je srce!“ . ...(Galerija >>)