Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17 .- 19. ožujka 2017. godine

Trodnevna korizmena duhovna obnova

 

    Na početku ove korizme smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću organizirali trodnevnu duhovnu obnovu, koju je vodio profesor iz Visokog fra Josip Ikić. Obnova je započela u petak u popodnevnim satima s mogućnošću za sv. Ispovijed. Uz fra Josipa ispovijedali su još o. Marko Bobaš, dominikanac iz Korčule i župnik don Marko. Pobožnost križnog puta je započela u 17,30 sati, a potom je bila sv. Misa, koju je vodio naš o. biskup mons. Mate Uzinić. Homiliju je za vrijeme sv. Mise imao fra Josip. Na primjeru prispodobe o rasipnom sinu, fra Josip je govorio općenito o grijehu i Božjem milosrđu. (Galerija 1>>)

    Drugog dana obnove je već od devet sati ujutro bila mogućnost za sv. Ispovijed. Ispovijedali su fra Josip i o. Marko. Mnogi su htjeli imati i razgovor sa voditeljem obnove. To je potrajalo kroz cijeli dan. Krunica je započela u 17,30 sati. Uslijedila je sv. Misa i homilija, a nakon sv. Mise je bilo klanjanje pred Presvetim. I ovog drugog dana obnove, uz domaće vjernike, prisutni su bili vjernici iz Dubrovnika, Vignja, Trpnja, Lumbarde, Korčule i drugih mjesta. (Galerija 2>>)

    Trećeg dana obnove u nedjelju, pučku sv. Misu u 10 sati je također, u zajedništvu sa župnikom don Markom, predvodio fra Josip. I ovog jutra su obadvojica ispovijedala do početka sv. Mise. Fra josip je u homiliji govorio o čovjekovoj žeđi za Bogom u svjetlu susreta Isusa sa ženom Samarijankom kod Jakovljeva zdenca. Na kraju sv. Mise je naš Mješoviti zbor, koji je kao i prethodna dva dana svojim skladnim pjevanjem doprinosio ugodnom i pobožnom sudjelovanju, otpjevao „Tebe Boga hvalimo“, dajući zajedničku zahvalu Bogu za sva primljena dobročinstva i milosti u ovoj trodnevnoj korizmenoj duhovnoj obnovi. (Galerija 3>>)