Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

26. veljače 2017. godine

Dan bl. Marije Propetog Petković

 

    Ove nedjelje, osme kroz godinu, je u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću bio dan posvećen bl. Mariji Propetoga Petković. Na početku sv. Mise u 10 sati župnik don Marko je, pozdravljajući sve prisutne, posebno pozdravio sestru Jasminku Gašparović, članicu Kćeri Milosrđa TSR sv. Franje iz Blata na Korčuli, zajedno s još jednom sestrom. Sestra Jasminka je zadužena za promoviranje života i djela blažene Marije.

    Župnik je također pozdravio i bl. Mariju (slika ulje na platnu, rad akadem. slikarice Željke Bašlin, postavljena za ovu prigodu uz oltar), naglasivši kako narodna poslovica 'Tuđe poštuj, a svojim se diči' ima svoj puni smisao u odavanju počasti osobama koje su živjele uz nas i s nama i koje su to itekako zaslužile. Među njima je svakako i bl. Marija Propetoga.

    Nakon evanđelja je s. Jasminka biranim riječima oslikala život i djelo blaženice, posebno moleći vjernike da joj se u svojim potrebama obrate za pomoć. Ona će svojim zagovorom sigurno pomoći, a to će doprinijeti njezinom što skorijem proglašenju svetom. Bl. Marija je životom dokazala ono što je riječima govorila: „Po djelima milosrđa vidjet će se kolika je naša ljubav, poznat će se jesmo li od Boga i za Boga. Ne sastoji s milosrđe samo u tome da žalimo bijedne, nego da im stvarno djelom pomognemo. Žrtvovati se treba za svakoga potrebnoga bez razlike. Kao što je Bog otac svih ljudi, tako i mi moramo biti brat i sestra svima jednako, jer smo svi djeca jednoga Oca“. ...(Galerija >>).