Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

05. veljače 2017. godine

Izravni TV prijenos sv. Mise

 

    Ove nedjelje je Hrvatska radio televizija, na svom Prvom programu, izravno prenosila pučku sv. Misu u 10.oo sati iz naše župne crkve Pomoćnice kršćana u Orebiću. Sv. Misu je, po prekrasnom vremenu, predslavio župnik don Marko u zajedništvu s djeliteljem pričesti Zoranom Grljušićem, dvadesetak ministranata i dosta vjernika. Prijenosu je prethodila petnaest minutna emisija o ovoj župi i općini Orebić. Autor ove emisije je diplomat, publicist i novinar iz Dubrovnika Božo Vodopija, a o životu župe Pomoćnice kršćana i o samom Orebiću su govorili župnik don Marko, povjesničar Vlastimir Vekarić, voditeljice zborova s. Anita Sučić i prof. Marina Šabić, načelnik Tomislav Ančić, Boris Poluta i Ivana Roso.

    Uvod u samom izravnom prijenosu i tumačenje tijeka sv. Mise imao je Dragutin Siladi, urednik i komentator televizijskih prijenosa sv. Misa u Religijskom programu Hrvatske televizije, magistar teologije, angažirani vjernik laik. On je, kao i uvijek, biranim riječima govorio o smislu onog što se u sv. Misi slavi. Također je, ponirući u povijest, približio pobožnost prema Majci Božjoj, Pomoćnici kršćana.

    Po završetku sv. Mise i izravnog prijenosa, jer je nedjelja nakon svetkovine sv. Vlaha, bila je mogućnost za obred grličanja, a nakon pospremanja televizijske opreme i svega drugog, što je služilo u izravnom prijenosu, djelatnici HRT-a su imali skromni objed u župnoj dvorani. ...(Galerija >>).