Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

20. studenog 2016. godine

Svetkovina Krista Kralja
- završetak ''Godine milosrđa'' i „Godine sv. Vlaha“

 

    Svetkovinu Krista Kralja svega stvorenoga proslavili smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću sv. Misom u 10 sati. Ovom svetkovinom je također završila i „Godina milosrđa“, koju je papa Franjo, otvarajući „vrata milosrđa“ na bazilici sv. Petra, proglasio na blagdan Bezgrešnog začeća B. D. Marije, 8. prosinca 2015. g. Također je tada i naš biskup mons. Mate Uzinić otvorio „vrata milosrđa“ na dubrovačkoj katedrali i za našu biskupiju proglasio „Godinu sv. Vlaha“. „Vrata milosrđa“ su bila otvorena i na našoj župnoj crkvi kad smo slavili glavnu župnu svetkovinu Pomoćnicu kršćana 24. svibnja ove godine.

    Za završetak „Godine milosti“ u našoj župi smo se pripravili najprije duhovnom obnovom, koju je vodio fra Josip Ikić od 29. do 31. listopada, a ovog smo petka imali prije sv. Mise pokorničko bogoslužje. Iza sv. Mise je bila ura klanjanja. U subotu smo imali sv. Misu zahvalnicu za sve darove u protekloj „Godini milosti“ i molili Božji blagoslov posebno našim obiteljima i mladima.

    Župnik don Marko je u prigodnoj homiliji govorio o Božjem milosrđu u svjetlu svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga. Naglasio je glavnu misao, koju je izrekao papa Franjo u buli proglašenja izvanrednog jubileja milosrđa „Lice milosrđa“: „Povjerit ćemo život Crkve, cijelog čovječanstva i cijelog svemira Kristovom Gospodstvu, tražeći ga da na nas izlije svoje milosrđe kao jutarnju rosu, kako bi svi mogli raditi zajedno na izgradnji svjetlije budućnosti. Želim da godina koja slijedi bude natopljena milosrđem, kako bi mogli pristupiti svakom muškarcu i ženi, donoseći im Božju dobrotu i nježnost. Neka balzam milosti dosegne svakoga, kako vjernike tako i one koji su daleko, kao znak da je Kraljevstvo Božje već prisutno usred nas“! ... (Galerija..>>).