Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

01. studenog 2016. godine

Svi sveti

 

    Svetkovinu Svih svetih, kao i prošlih godina, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavili smo svetim misama u župnoj crkvi i u samostanskoj crkvi Velike Gospe u deset sati ujutro, a popodne u 15 sati, s odrješenjem za pokojne, u kapeli sv. Jurja u Podvlaštici.

    Sv. Misu u župnoj crkvi imao je župnik don Marko, a na groblju u Podvlaštici mu se pridružio o. Mihael Mario Tolj, župnik župe sv. Križa u Dubrovniku, porijeklom iz Mokala. U samostanskoj crkvi Velike Gospe sv. Misu i odrješenja na groblju je imao novi upravitelj samostana fra Šimun Romić.

    Ove godine je bilo prekrasno vrijeme, a i državni je praznik, pa se na slavljima okupio lijepi broj vjernika. Lijepo je bilo vidjeti vjernike, koji su ispunili cijelo groblje, članove obitelji na obiteljskim grobnicama, koje su uređene i okićene cvijećem i lampionima različitih veličina i boja. Odrješenje za pokojne imali smo na uobičajen način, tj. na starom dijelu groblja smo molili "Iz dubine", a potom smo obišli cijelo groblje škropeći sve grobove blagoslovljenom vodom. Za to vrijeme molili smo psalam „Smiluj mi se Bože“, uz zaziv koji smo ponavljali, „Pokoj vječni daruj im, Gospodine i svjetlost vječna svjetlila njima“. ... (Galerija..>>).