Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

22. svibnja 2016. godine

Prva sv. Pričest

 

    Svetkovinu Presvetog Trojstva u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo posebno proslavili svečanom sv. Misom u 10 sati, na kojoj je bilo slavlje Prve sv. Pričesti: dvadeset prvopričesnika, sedam djevojčica i trinaest dječaka (pogledaj popis).

    Prekrasno sunčano jutro, župna crkva lijepo okićena, posebno ulazna vrata s natpisom „Vrata milosrđa“, jer predstoji patron župe Pomoćnica kršćana, prvopričesnici u bijelim haljinama, članovi obitelji prvopričesnika, vjernici domaći i gosti, posebno u obiteljima gdje su prvopričesnici, sve je srca ispunjalo radošću, a slavlje činilo još svečanijim.

    Na početku slavlja župnik don Marko je pozdravio sve prisutne, a posebno prvopričesnike, članove njihovih obitelji i vjeroučiteljice Anitu i Marinu. Prvopričesnici su se poimence predstavili i sv. Misa je nastavljena uz naš mješoviti župni zbor, koji je pjevao na koru, uz pratnju s. Anite Sučić na orguljama, a nekoliko pjesama je otpjevao zbor mladih naše župe, uz klavirsku pratnju prof. Marine Stanković.

    Misna čitanja i molitvu vjernika su pročitali prvopričesnici. „Obnova krsnih obećanja“ je bila s upaljenim svijećama. Prvopričesnici su također prinijeli darove: kruh, vino i vodu uz prigodne riječi. Sv. Pričest je bila pod obje prilike, a na kraju smo svi izmolili molitvu „Dušo Kristova“.

    I ove su godine prvopričesnici iz ruku župnika i vjeroučiteljice Anite primili uspomene i krunice. Zajednička fotografija će ostati kao draga uspomena, a kolači i sokovi u župnoj dvorani, koje su pripravili roditelji prvopričesnika, dobro su došli svima kao okrjepa i osvježenje. .... (Galerija...>>)