Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

17. travnja 2016. godine

Slavlje sv. Potvrde

 

    Ove nedjelje je po prekrasnom vremenu na sv. Misi u devet sati naš biskup mons. Mate Uzinić, u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, podijelio sakrament sv. Potvrde dvadeset šestorici kandidata (Pogledaj popis).

    Na početku sv. Mise, nakon što je naš mješoviti zbor Pomoćnice kršćana, kojeg vodi s. Anita Sučić, dominikanka, otpjevao pjesmu „Evo veliki svećenik“, u ime župnika don Marka i upravitelja franjevačkog samostana fra Petra, u ime ovogodišnjih krizmanika, njihovih roditelja, kumova i cijele župne zajednice, ocu biskupu su zaželjeli dobrodošlicu i pozdravili ga Lea Kwokal i Ranko Đeldum. „Našem znanju o vjeri potreban je dar mudrosti, kojim se znanje živi, a vjera svjedoči. Također su se umnožila učenja i učitelji, svjetonazori i teorije, filozofije i ideologije… Treba nam pečat Duha Kristova da pronađemo pravi put, upoznamo istinu i zavolimo život“ rekli su, između ostalog, u pozdravu. Biskup Mato se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio sve prisutne. Uslijedila su misna čitanja. Prvo čitanje je pročitala Antonija Grljušić, a drugo Marino Kurilj.

    U kratkoj homiliji o. biskup je posebno, jer je nedjelja Dobrog pastira, govorio o tome što znači služiti i biti služen. Nakon homilije i obnove krsnih obećanja uslijedio je obred podjeljivanja sv. Potvrde. Molitvu vjernika su čitali Nina Paula Mrčić, Vido Tolj, Ana Tolj, Matije Cibilić, Ana Marija Milina, Hrvoje Rikalo i Mila Bikić. Za vrijeme podjele sv. Pričesti i na kraju sv. Mise nekoliko pjesama je otpjevao naš zbor mladih vođen prof. Marinom Stanković.

    Slavlje su zaključile krizmanice Mia Petričević i Greta Židić govoreći o tome što ih je vjera naučila, a prije zajedničkog fotografiranja župnik don Marko je, kao trajni spomen na ovaj dan, darovao o. biskupu sliku grupe anđela, (bakropis – izvorni ručni tisak, autorski otisak Vjerana Duvnjaka), potpisanu od svih krizmanika. .... (Galerija1...>>) (Galerija2...>>)