Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

15. lipnja 2014. godine

„Tebe Boga hvalimo“ za sretan završetak ove školske godine

 

      Svetkovina Presvetog Trojstva, u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, ove godine smo proslavili drugačije nego inače. Naime, prošlog petka je završila ova školska godina pa smo ove nedjelje na početku sv. Mise u 10 sati zahvalili Bogu na svim darovima u protekloj školskoj godini.

      Na početku sv. Mise župnik don Marko je posebno pozdravio i izrazio zahvalnost roditeljima, vjeroučiteljicama, nastavnicima, učiteljima i svima koji se brinu za dobar odgoj školske djece. Osobitu zahvalu i pozdrav uputio je župnom zboru mladih, kojeg vodi prof. Marina Stanković. Uz naš mješoviti zbor, predvođen s. Anitom, zbor mladih je također pjesmama uzveličao misno slavlje. Počela je i turistička sezona pa je u sv. Misi sudjelovalo i nešto stranaca.

      Župnik je u kratkoj prigodnoj homiliji podsjetio vjernike da se cijeli vjernički život odvija u znaku Presvetog Trojstva: Oca, Sina i Duha Svetoga. Također je naglasio da Božje bogatstvo nije ničije vlasništvo, kako pojedinca tako zajednice. Ili kako je rekla bl. Majka Terezija: „ Postoji samo jedan Bog i On je Bog sviju. Uvijek sam govorila da trebamo pomagati hindusu da postane bolji hindus, muslimanu da postane bolji musliman, katoliku da postane bolji katolik“. ... (Galerija...>>)