Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. ožujka 2014. godine

Blagovijest - Navještenje Gospodinovo

 

      Blagovijest, svetkovinu navještenja Gospodinova, proslavili smo pjevanom sv. Misom u obnovljenoj crkvi Anuncijati, koja se nalazi u jugoistočnom dijelu Orebića, uz more. Kako je bila u dosta lošem stanju, izrađen je projekt obnove i dobivena suglasnost za njegovu realizaciju od Zavoda za zaštitu kulturne baštine iz Dubrovnika. Projekt je napravio Dražen Vekarić, dipl. ing. arh., a radove krovišta je izvelo poduzeće „M & S LAV“ d. o. o. iz Vignja. Novčanom pomoći Općine Orebić, prilozima vjernika i dobrovoljnim radom, crkva je u ove dvije godine u cijelosti obnovljena. Osim novog krovišta uređena je preslica zvona i zvono, popravljeni zidovi, stavljeni novi prozori i vrata, uređene klupe i rasvjeta... (Vidi slike radova!).

      Općini Orebić, donatorima u novcu, kao i svima znanima i neznanima u ime župe Pomoćnice kršćana se najsrdačnije zahvaljujem i molim svima Božji blagoslov zagovorom Bl. Dj. Marije. Posebnu zahvalu također zaslužuju Josip i Miro Kordić, Ivo Sardelić, Ante Tolj, Srećko Vuleta i Mladen Arambašić.

      Crkva se prvi put spominje pri biskupskoj vizitaciji A. Gozze g. 1625. g. Zapisano je: "Pregledana je u Trstenici crkva Navještenja Bl. Dj. Marije. koja ima zvonik sa zvonom, 3 oltarnika i palium od tele…“. . .... (Galerija...>>)