Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. srpnja 2013. godine

Gospa Karmelska

 

      Slavlje Gospe Karmelske započeli smo jutarnjom sv. Misom u osam sati u crkvi Gospe Karmelske u Karmenu, koju je predvodio fra Petar Perković, predstojnik franjevačkog samostana u Orebiću. Kako zbog jutarnjeg sata, kako zbog vreline ovih dana, na sv. Misi je sudjelovao lijepi broj vjernika.

     Popodne u 16,30 sati je iz župne crkve Pomoćnice kršćana krenula procesija s barjakom Gospe Karmelske prema crkvi u Karmenu. Predvođeni župnikom don Markom i četvoricom svećenika, koji borave u Orebiću kao gosti, vjernici su putem molili otajstva Gospine krunice i po običaju malo predahnuli kod špilje Gospe Lurdske. Po završetku procesije uslijedila je sv. Misa, koju je predvodio župnik don Marko. Na sv. Misi smo svi pjevali Gospine pjesme uz svesrdnu pomoć dijela mješovitog župnog zbora Pomoćnice kršćana.

     Ugodna hladovina stoljetnih čempresa u još ugodnijem prostoru crkve Gospe Karmelske, kojeg su i ove godine, uz budno i iskusno oko gospođe Krile, uredili i okitili Gospini štovaoci, nagradila je sve one koji nisu žalili vremena i truda uspeti se u Karmen, a zagovor Gospe Karmelske i njezina pomoć zasigurno neće izostati. .... (Galerija...>>)