Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

27. lipnja 2013. godine

Ministranti na Gospinom otoku

 

      Ministranti župe Pomoćnice kršćana iz Orebića su i ove godine imali jednodnevni izlet. Kao i prošle godine išli su brodom obitelji Matka i Tihomira Opačak na otok Badiju. Otok se nalazi u blizini Korčule, a mještani ga zovu Gospin otok. Ime je dobio po samostanu (lat. abbatia - opatija), koji je izgrađen na prelasku s 15. na 16. stoljeće.

     Oko 10 sati su se okupili na rivi. Dan je bio prekrasan i vožnja brodom je svima prijala. Na otoku je najprije župnik don Marko poveo ministrante do samostanske crkve gdje ih je ljubazno dočekala g-đa Mirna i omogućila razgledavanje samostana i crkve. Poslije izmoljene kratke molitve i zajedničke fotografije ispred glavnog oltara, uslijedio je zabavni dio programa: kupanje i mali nogomet. Svi su bili pobjednici, jer je bilo najvažnije lijepo se zabaviti.

     Kako je brod uređen i opremljen za Fish picnic-e, u 12,30 sati je na njemu bio ručak: specijaliteti s gradela. Iza objeda opet je bilo vremena za kupanje i igru, a negdje oko petnaest sati su se istim brodom uputili nazad u Orebić. Na brodu je još poslužen „pjat iznenađenja“ u obliku hladne dinje, a po dolasku u Orebić svi su se zasladili u „Oazi“ porcijom sladoleda. .... (Galerija...>>)