Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. prosinca 2012. godine

Božić

 

          I ove smo se godine u našoj župi Pomoćnice kršćana posebno pripremali za svetkovinu rođenja Isusova – Božić. Budući da je Badnji dan bio ponedjeljkom, imali smo kroz četiri ponedjeljka u Adventu sv. Mise Zornice uz lijep odaziv vjernika. Prikupljali smo u akciji pod motom „Ne zaboravimo dati svoj dar najpotrebnijima“ novac i druge potrepštine i podijelili ih najpotrebnijima. U akciju su se uključila i školska djeca. Također je održan i božićni koncert klape „Nava“ sa gostima. Bila je i zajednička božićna ispovijed kao i ispovijed starih i nemoćnih u obiteljskim domovima.

          Na Badnji dan sv. Misa Zornica je bila u 6 sati, a Polnoćka u ponoć. Vrijeme je bilo lijepo i župna crkva je bila ispunjena vjernicima. (Pogledaj slike). I ove godine smo božićne pjesme pjevali uz pratnju orgulja, harmonike, gitare i mandoline. Na početku je župnik don Marko pozdravio sve prisutne i zaželio sretan Božić, a u homiliji je kroz riječi Ezekiela proroka „Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa“ govorio o pravom značenju Božića.

          Božićna sv. Misa u 10 sati je vrlo lijepo posjećena. (Pogledaj slike). Pjevao je naš mješoviti zbor. Vrijeme je bilo vrlo lijepo. I ove godine smo na kraju sv. Mise posebno molili za sve dobročinitelje.

          Na blagdan sv. Stjepana Prvomučenika, suzaštitnika ove župe, jutarnja sv. Misa sa blagoslovom vode, bila je u Mokalu u 9,00 sati, a u župnoj crkvi, kojoj je prethodila procesija s kipom sv. Stjepana, u 16 sati. (Pogledaj slike). Razmišljali smo o sv. Stjepanu, đakonu i mučeniku, čovjeku sposobnom i neprijatelje ljubiti. Poput Krista, koji je s križa molio: „Oče, oprosti im jer ne znaju što čine“ sv. Stjepan je pod kišom kamenjem i predajući svoj duh bio kadar moliti: „Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!“.