Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

18. listopada 2015. godine

Misijska nedjelja

 

     Zbor za obrede je u vrijeme pape Pia XI. 1926. g. odredio da se treća nedjelja u listopadu u cijeloj Crkvi slavi kao 'Svjetski misijski dan'. Tako smo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću ove nedjelje posebno molili za misije i misionare, a osobito za one koji su hrvatskog roda, a diljem svijeta misionarski djeluju. Također je i II. Vatikanski sabor u dokumentu „Redemptoris missio“, u br. 81. progovorio o misijama i istaknuo kako katolici na taj dan potvrđuju svoj duh solidarnosti: “Svjetski misijski dan, namijenjen jačanju osjetljivosti za misijski problem, ali i sabiranju pomoći, važan je trenutak u životu Crkve, jer uči kako darivati…“.

     Na početku pučke pjevane sv. Mise imali smo procesiju oko crkve s kipom sv. Terezije od Djeteta Isusa, jer je ona zaštitnica misija.

     Župnik je u propovijedi posebno apostrofirao Isusove riječi iz evanđelja: „Tko hoće među vama biti najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko hoće među vama biti prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge“. Ovo je „spiritus movens“ svih misionara. I papa Franjo je u svojoj poruci za ovaj dan potvrdio da „pravi misionar gaji veliku ljubav prema evanđelju“ i da je evanđelje „izvor radosti, slobode i spasenja za svakog čovjeka“. .... (Galerija...>>)