Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

04. listopada 2015. godine

Predstavljanje kandidata za Prvu sv. Pričest

 

      Na pučkoj pjevanoj sv. Misi u 10 sati ove smo nedjelje predstavili župnoj zajednici ovogodišnje kandidate za Prvu sv. Pričest (Pogledaj popis). To su, kao što je to uobičajeno u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću, učenice i učenici četvrtog razreda. Kako je vidljivo u popisu, dvadeset je kandidata.

     Župnik don Marko je na početku sv. Mise pozdravio sve prisutne, posebno kandidate za Prvu sv. Pričest, njihove roditelje i članove obitelji. Pozdravio je također one koji slave imendan na sv. Franju. Potaknuo je vjernike da, prema želji pape Franje, mole za uspjeh Biskupske sinode o obitelji, koja započinje danas, a završava 25. listopada.

     Na kraju sv. Mise, a prije euharistijske procesije i blagoslova s Presvetim, jer je nedjelja Sakramenta, vjeroučiteljica Anita je prozvala poimence kandidate za sv. Pričest, a župnik je svakom od njih, uz molitvu: „Gospodin, koji je u tebi započeo dobro djelo, neka ga i dovrši“, darovao „Mali molitvenik“, kojim će se služiti u svojoj pripravi za sv. Ispovijed i sv. Pričest. Uslijedila je molitva pape Franje za uspjeh Sinode: Sveta Nazaretska obitelji, Isuse, Marijo i Josipe, u vama promatramo sjaj istinske ljubavi, vama se s pouzdanjem obraćamo: Sveta Nazaretska obitelji, učini i naše obitelji mjestima zajedništva i prostorom molitve, istinskim školama evanđelja i malim domaćim Crkvama. Sveta Nazaretska obitelji, neka u našim obiteljima nikada više ne bude nasilja, zatvorenosti i podjele: a tko je povrijeđen i sablažnjen neka brzo osjeti utjehu i doživi ozdravljenje. Sveta Nazaretska obitelji, neka Biskupska sinoda u svima probudi svijest o svetom i nepovredivom značaju obitelji i njezinoj ljepoti u Božjoj promisli. Sveta Nazaretska obitelji, Isuse, Marijo i Josipe, čujte naše ponizne molitve i uslišite nas. Amen. .... (Galerija...>>)