Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

03. listopada 2015. godine

Međunarodni susret klapa

 

      Ove subote je u 20,oo sati u župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću bio koncert, najavljen pod motom „Pjesma je most među kulturama“, a realiziran kao međunarodni susret klapa. Na koncertu su nastupile kao domaćini naše klape „Nava“ i „Geta“, a kao gosti mješovita klapa „Jadran“ iz Tivta (Crna Gora); muška klapa „Zvizdan“ iz Posušja (B i H); ženska klapa „Neum“ iz Neuma (B i H); muška klapa „Sv. Nikola“ iz Metkovića; muška klapa „Staglin“ iz Slanog i ženska klapa „Žuljanke“ iz Žuljane.

     Klape su se predstavile pjevajući naizmjence po dvije pjesme, a prisutni slušatelji su im uzvratili srdačnim aplauzom. Posebno su oduševljeno na kraju koncerta svi zajedno otpjevali „Zdravo Djevo“.

     Koncert je imao i humanitarnu dimenziju. Ulaz je bio slobodan, ali su prisutni imali mogućnost dati svoj novčani prilog i tako pomoći akciju Caritasa dubrovačke biskupije kojom se pomaže izbjeglice i prognanike. Prikupljeno je oko tisuću i pol kuna.

     Nakon koncerta je za članove klapa i goste organizirana večera i druženje u vili „Antonio“ u Mokalu. .... (Galerija...>>)