Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

16. srpnja 2015. godine

Gospa Karmelska

 

      Slavlje Gospe Karmelske, kao i svake godine, započeli smo jutarnjom sv. Misom u osam sati u crkvi Gospe Karmelske u Karmenu (vidi slike!). Sv. Misu je, po sunčanom i jako toplom vremenu, predvodio župnik don Marko uz sudjelovanje velikog broja vjernika. Gospođa Krila se sa svojim suradnicama pobrinula da sve bude uređeno i svečano okićeno. Crkva je nedavno popravljana, zvona su osposobljena, a unutrašnjost očišćena i obojana. Prostor oko crkve plijeni svojim izgledom zbog stoljetnih raskošnih čempresa i borova, a duboka hladovina i malo povjetarca odmara tijelo i liječi dušu.

     Nešto prije sedamnaest sati smo iz župne crkve Pomoćnice kršćana krenuli u procesiji, s barjakom Gospe Karmelske, prema crkvi u Karmenu (vidi slike!). Molili smo radosna i slavna otajstva Gospine krunice i kao i uvijek malo predahnuli kod špilje Gospe Lurdske u podnožju Karmena. Ove godine je nabavljen novi Gospin kip i uređen prostor oko špilje. Novac za kip je dala obitelj Ive Tolj. Nakon dolaska pred crkvu najprije je bila mogućnost za sv. Ispovijed, a potom je uslijedila sv. Misa, koju je predvodio župnik don Marko. Na sv. Misi smo svi pjevali Gospine pjesme.

     Na kraju sv. Mise je bila procesija sa barjakom Gospe Karmelske oko crkve i cijelog prostora ispred crkve. Barjak je pohranjen na svoje mjesto u crkvi, gdje je bio završni misni blagoslov i otpust. Po izlasku iz crkve svi su se mogli okrijepiti keksima i hladnim sokovima. .... (Galerija...>>)