Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

24. svibnja 2015. godine

Pomoćnica kršćana

 

      Ove godine je blagdan B. D. Marije, Pomoćnice kršćana, patron ove župe, pao na svetkovinu Duhova. Proslavili smo ga svečanom sv. Misom u 18 sati i tradicionalnom procesijom kroz mjesto. Sv. Misu je predvodio don Ivica Pervan, kancelar naše biskupije i župnik župe sv. Petra u Dubrovniku uz asistenciju župnika don Marka, fra Petra Perkovića, o. Mihaela Tolja, fra Josipa Vidasa i don Stipa Miloša. Slavlje je započelo još u četvrtak trodnevnicom. Gospin kip smo postavili u lađu crkve i pred njim molili krunicu i litanije.

      U propovijedi je don Ivica posebno govorio o ulozi Duha Svetoga u ekonomiji spasenja kroz Stari i Novi Zavjet. Duh Sveti je uvijek bio i ostaje „spiritus movens“ vjerničkog života. To se osobito zorno pokazalo u životu i djelu naše nebeske Majke Marije, Pomoćnice kršćana, naše odvjetnice i zagovornice.

      Sv. Misu su pjevanjem uzveličali, uz naš mješoviti zbor, kojeg vodi s. Anita i dječji zbor vođen prof. Marinom Stanković i domaća ženska klapa „Nava“, a tu su još bili, uz ministrante, ovogodišnji krizmanici i prvopričesnici, članovi folklorne grupe „Poloneza“ i dosta članova našeg DVD-a. Kip su u procesiji nosili ovogodišnji krizmanici. Procesija je, kao i prošlih godina, išla glavnom ulicom J. B. Jelačića, spustila se ulicom A. Starčevića i potom ulicom Kneza Domagoja uz more, sve do crkve u ulici Kralja Tomislava. Na sva tri mjesta, gdje se ulice sijeku, bilo je kađenje kipa, zazivi i molitve.

      Nakon sv. Mise i procesije bila je večera za goste u župnoj dvorani, a večeru su i ove godine pripremili djelatnici hotela „Grand“ vođeni sigurnom rukom Zorana Grljušića i budnim okom i brzom poslugom Borisa Polute i Gojka Šimovića. .... (Galerija...>>)