Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

16. listopada 2011. godine

Predstavljanje kandidata za sv. Potvrdu        

 

          Ove XXIX. nedjelje kroz godinu na pučkoj sv. Misi u 10 sati predstavljeni su župnoj zajednici ovogodišnji kandidati za primanje sakramenta sv. Potvrde. Dvadeset pet je kandidata. (Vidi popis!)

          Raduje činjenica da osnovna škola u Orebiću ima preko 220 učenika i da se slavlje svete Potvrde, a primaju je učenici osmog razreda, može imati svake godine. Prije homilije je župnik don Marko prozvao svakog od kandidata, koji se onda odazvao sa: Evo me. „Dobro je imati na pameti“, naglasio je župnik, „da je istinito ono što je zapisano u knjizi Izaije proroka, 'po imenu ja te pozvah, imenovah te premda me znao nisi…'. Bog svakog čovjeka poznaje i imenom ga zove. Na svakom čovjeku je odgovornost da li će se odazvati na Božji zov ili ne.

          Poslije sv. Mise bio je i roditeljski sastanak. Župnik je posebno zamolio roditelje „da ne šalju djecu u crkvu, nego da dovedu svoju djecu u crkvu“. Time se izvršava ono što je Isus u Evanđelju od ove nedjelje odgovorio farizejima kada su mu postavili pitanje o davanju ili ne davanju poreza: Podajte caru carevo, a Bogu Božje! ...(Galerija...>>)