Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

21. kolovoza 2011. godine

Koncert klasične glazbe          

 

          U župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, u sklopu kulturnog ljeta, a u organizaciji i pod pokroviteljstvom Općine Orebić, TZ Orebić i Župnog ureda Orebić, održan je koncert klasične glazbe djelima A. Vivaldia, F. Chopina, L. Mazzania, J. S. Bacha i dr. Lijepo posjećeni koncert su imali Marina Stanković –klavir i Tomislav Žerovnik –gitara.

          Marina Stanković rođena je u Dubrovniku 1984. godine i u dobi od 7 godina počinje svirati klavir. Srednju glazbenu školu završila je u Dubrovniku, a muzičku akademiju u Splitu, odsjek za glazbenu kulturu. Radi u glazbenoj školi u Korčuli kao profesor klavira i održava koncerte surađujući sa različitim solistima.

          Tomislav Žerovnik rođen je u Dubrovniku 1965. godine. Sa 8 godina života počinje svirati gitaru. Nižu i srednju naobrazbu stekao je u glazbenoj školi Luke Sorkočevića u rodnom gradu. Za vrijeme školovanja osvajao je nagrade na raznim natjecanjima. Studij gitare završio je na muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Istvana Remera. Sada radi kao profesor u glazbenoj školi u Dubrovniku. Pored pedagoškog rada aktivno održava solo koncerte, a surađuje i sa raznim komornim ansamblima. ...(Galerija...>>)