Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

16. srpnja 2011. godine

Gospa Karmelska          

 

          U crkvi Gospe Karmelske u Karmenu slavili smo blagdan Gospe Karmelske. Jutarnja sv. Misa je bila u osam sati. Zbog vrućih dana u ovom tjednu bilo je više vjernika nego obično. Popodne u 17,30 sati je iz župne crkve Pomoćnice kršćana krenula tradicionalna procesija prema Karmenu s barjakom Gospe Karmelske. Putem smo molili krunicu i malo predahnuli kod špilje Gospe Lurdske. Pjevana sv. Misa, koju je uz asistenciju fra Ivana Lelasa, gvardijana orebičkog franjevačkog samostana, predvodio župnik don Marko, bila je u 19 sati. Na sv. Misi smo svi pjevali Gospine pjesme uz svesrdnu pomoć dijela mješovitog župnog zbora Pomoćnice kršćana.

          Nakon pozdrava, u kratkoj propovijedi, župnik je naglasio vrijednost i važnost opredjeljenja u životu, poput onog što je na brdu Karmelu pred ljude stavio veliki prorok Ilija kada im je rekao: „Do kada ćete šepati na obje noge? Ako je Bog Baal, služite njemu, a ako je Bog Jahve onda služite njemu!“

          Domaći vjernici, a posebno gosti, doživjeli su jednu ugodnu večer u još ugodnijem prostoru crkve Gospe Karmelske u Karmenu, kojega su i ove godine, uz budno i iskusno oko gospođe Krile, uredili i okitili štovaoci Gospe Karmelske, uz molitvu da nam Ona svojim zagovorom kod Gospodina, uvijek bude potpora u svakom dobru . ...(Galerija...>>)