Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

04. srpnja 2011. godine

Ministrantski izlet          

 

          Ministranti župe Orebić, kao i ministranti župa pelješkog dekanata, zajedno sa svojim svećenicima: don Markom i fra Ivanom iz Orebića, don Matom iz Putnikovića, don Vladom iz Trpnja i fra Ivanom iz Kune (ministranti iz Vignja i Janjine, kao ni njihovi svećenici, nisu bili prisutni), ove su godine, u ponedjeljak 4. srpnja, imali zajednički godišnji izlet u svetište Gospe od Otoka na otoku Badiji, koji se nalazi pored otoka Korčule.

         Iz Orebića smo u lijepom raspoloženju i još ljepšem vremenu brodom „David“ doplovili na Badiju, gdje nas je dočekao upravitelj samostana fra Jozo Zovko. Najprije smo razgledali samostanski klaustar i crkvu. Ljubazni domaćin nam je govorio o povijesti svetišta, o onoj davnoj tako i onoj bližoj, s posebnim naglaskom na zadnjih pedeset godina. Također je govorio o trenutnom stanju svetišta, o obnovi koja je u tijeku, kao i o planovima za budućnost. Uslijedila je sv. Misa u kapeli sv. Križa (znameniti križ je iz samostana 1956. g. prenesen u franjevački samostan u Orebiću, a ikona Gospe od Otoka je u Opatskoj riznici u Korčuli). „Marenda“ sa sendvičima i sokovima je utažila glad i žeđ, a potom je uslijedio zabavni dio programa, tj. kupanje u kristalno čistom moru i igranje različitih igara s loptom, bilo na kopnu bilo u moru. Svi prisutni su, dobrotom don Matinih prijatelja, dobili patike za more i majice s imenima različitih poznatih svjetskih nogometaša.

         Negdje oko četiri sata smo se istim brodom vratili u Orebić uz želju da se opet lijepo družimo i zajednički upoznajemo znamenitosti našega kraja i lijepe naše Domovine. ...(Galerija...>>)