Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

      

12. lipnja 2011. godine

Duhovi - Pedesetnica

                  

          U župnoj crkvi Pomoćnice kršćana u Orebiću, na pučkoj pjevanoj sv. Misi u 10 sati, proslavili smo svetkovinu Duhova, završetak svetog uskrsnog vremena. Lijepo vrijeme, crkva ispunjena vjernicima, domaćim i gostima, mješoviti zbor, djeca, ministranti, sve je pravilo prekrasnu sliku i svi smo punim plućima „udisali“ darove Duha Svetoga.

          A trebamo ih, trebamo ih kao ono i apostoli u vremenu nakon uzašašća. Trebamo ih da nas utvrde u vjeri isto onako kako je Isus utvrđivao svoje učenike: u istinu da je on živ, a da oni trebaju to svjedočiti do kraja zemlje. Kako bi to doista bili sposobni učiniti tada im je poslao istinsku pomoć, Duha Svetoga, bez kojega bi ta misija bila nemoguća. Dolazak Duha Svetoga, njegov milosni pohod apostolima, a preko njih i svakom vjerniku, njegov životvorni zahvat, početak je, rođendan Crkve, a po sakramentima rođendan i svakoga od nas.

          Danas smo posebno molili sedmerostruki dar Duha Svetoga svakom čovjeku, a osobito svim našim obiteljima, u ovoj „godini obitelji“ i vremenu pohoda sv. Oca pape Benedikta XVI. hrvatskom vjerničkom puku... (Galerija...>>)