Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

25. srpnja 2021. godine

Sv. Jakov, apostol

 

   Sv. Jakova apostola slavimo u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću u kapeli, koja je njemu posvećena, a nalazi se u istočnom dijelu župe u naselju Mokalo. Sv. Misu u 9 sati je predslavio o. Mihael Mario Tolj, dominiikanac, prior samostana i župnik u Bolu i Gornjem Humcu na Braču, inače rodom iz Mokala. Slavlje sv. Mise je bilo u kapeli, (XVIII. st.) zbog vrućeg vremena, a sudjelovao je dosta velik broj vjernika.

   U prigodnoj kratkoj homiliji o. Mihael Mario je govorio o životu sv. Jakova ističući njegovo posvemašnje predanje i ustrajnost do žrtvovanja vlastitog života, prema onoj Isusovoj: „Ako tko hoće služiti mi, neka ide za mnom i gdje sam ja ondje će biti i moj služitelj“ i „Nema veće ljubavi od ove da tko život svoj dadne za svoje prijatelje“.

   Na kraju sv. Mise se o. Mihael Mario zahvalio svima koji su došli proslaviti sv. Jakova, a posebno onima koji se brinu za kapelu i prostor oko kapele. Također je blagoslovio dvije nove ikone (Raspeće i uskrsnuće Kristovo), koje je poklonio kapeli.

(Galerija 1>)