Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

06. lipnja 2021. godine

Novi ministranti

 

   U našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću smo ove Desete nedjelje kroz godinu predstavili župnoj zajednici pet novih ministranata. To su ovogodišnji prvopričesnici: Nikola Arambašić, Marko Brkić, Baldo Krističević, Duje Krističević i Marko Vidović.

   Kako se zbog koronevirusa u proteklih godinu i pol nije moglo imati sve ministrante na okupu, nego tek pojedince koji su bili ustrajni u svojoj službi, raduje povoljnija situacija i popuštanje mjera, pa se nadamo da će ubuduće biti bolje. Jer, svećenik na oltaru bez ministranata je kao otac i majka u obitelji bez djece. Raduje također i činjenica da se pomalo normalizira vjernički život: u subotu je bilo slavlje vjenčanja i krštenje djeteta te obitelji, a danas je bilo krštenje dvaju djevojčica iz dviju obitelji.

   Župnik don Marko je, uz izražavanje radosti zbog novih ministranata, napomenuo kako su ovi novi ministranti ove godine primili Prvu sv. Pričest i pokazali se dostojnima pridružiti se ministrantima ove župne zajednice. Kao vanjski znak svoje službe oltaru obukli su bijelu ministrantsku odjeću, a potom je, u ime svih prisutnih zamolio Gospodina da im pomogne kako bi svoju ministrantsku službu dobro i savjesno obavljali. Izmolio je i molitvu za ministrante: „Gospodine Isuse Kriste, ova su djeca predstavljena našoj župnoj zajednici da budu od pomoći svećeniku za vrijeme bogoslužja. Molimo te, podaj im milost da tako služe u liturgiji kako ti to od njih očekuješ. Koji živiš i kraljuješ s Ocem i Duhom Svetim, Bog po sve vijeke vjekova. Amen.“

(Galerija 1>)