Župni ured
Pomoćnice kršćana

Kralja Tomislava 5
HR-20250 Orebić
Tel./Fax. +385 20 713 004
Mob. +385 98 890 273
e-mail:
zupni.ured.orebic@du.t-com.hr

 

23. svibnja 2021. godine

Duhovi - Prva sv. Pričest

 

   Pedesetnica – Duhovi su u našoj župi Pomoćnice kršćana u Orebiću proslavljeni, usprkos pandemiji koronavirusa i propisanim mjerama, vrlo svečano, jer smo na sv. Misi u 10 sati imali slavlje Prve sv. Pričesti. Dvadeset devet prvopričesnika, šesnaest djevojčica i trinaest dječaka. (Vidi popis).

   Vrijeme je bilo lijepo pa su prvopričesnici, zajedno s ministrantima, vjeroučiteljicom Anitom i župnikom don Markom, mogli u procesiji svečano ući u crkvu gdje su ih dočekali članovi obitelji i drugi vjernici. Nakon pozdrava župnika don Marka svima prisutnima prvopričesnici su se poimence predstavili i pošli na svoje mjesto.

   Kao i prošlih godina prvopričesnici su sudjelovali u sv. Misi čitajući misna čitanja, a nakon kratke homilije i obnove krsnih obećanja izrekli su molitvu vjernika i donijeli darove na oltar: kruh, vino, vodu, bibliju, svijeću i križ. Sveta pričest je bila pod obje prilike, a nakon zahvalne molitve „Dušo Kristova“ i blagoslova župnik im je podijelio „Uspomene“ i krunice. Uzvratili su mu knjigom privatnih pisama bl. Majke Terezije „Dođi, budi moje svjetlo“. Uslijedilo je zajedničko i pojedinačno fotografiranje, a potom su se svi mogli okrijepiti kolačima i sokovima, koje su pripravili roditelji prvopričesnika, u župnoj dvorani.

(Galerija 1>) (Galerija 2>) (Galerija 3>)